© 2008, Triangle Biotechnology Center
design by studioRADIA
Office areas are designed to capture the historic character of the building while remaining adaptable for the technologically intensive use of tenant companies.

Restoration of key historic features was accomplished throughout the building, including: original common-bond brickwork, oversized industrial type windows with replacement double-pane, energy-efficient insulated glass, beadboard clad offices and classic 16 foot tall, metal-clad retractable fire doors.

Open, column free space is preserved for flexibility of office layouts with extensive grids of data/power conduit provided.

Maximal natural daylighting is employed for personal comfort, with special tinting of glass implemented for increased energy efficiency.

Extensive use of interior glazing between offices and laboratories encourages a sense of transparency and open communication, while fostering the ability of scientists to complete write-ups outside of the laboratories while continuing to maintain visual contact within.

Entry foyer, break room, conference room and double-height atrium with seating are provided to encourage interaction between scientists, technicians and managers, thus promoting spontaneous collaboration and cross-pollination.